Képzést indít Zomborban a Pécsi Tudományegyetem

A PTE Egészségtudományi Kar a 2016/2017-es tanév szeptemberétől ápolás és betegellátás alapképzési szakot indít Zomborban ápoló szakirányon.

A PTE Egészségtudományi Kar, Zombor város polgármesterének kezdeményezésére, a Magyar Kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére 2016 szeptemberétől indítja el nappali munkarendben főiskolai szintű (BSc) ápoló képzését, amelyre a továbbtanulni vágyó érettségivel rendelkezők jelentkezését várják.

Az elméleti képzésre Zombor városában, a közelmúltban felújított Magyar Polgári Kaszinó épületében kerül majd sor, az oktatók a PTE Egészségtudományi Kar nemzetközileg is elismert szakemberei lesznek. Emellett a gyakorlati képzésekre döntően Magyarországon, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában, valamint az Egészségtudományi Kar oktatókórházaiban kerül sor. Az így megszerzett ápolói oklevél az Európai Közösségi Jog alapján az Európai Unióban automatikusan elfogadásra kerül.

A képzés nyolc szemeszteres lesz, nappali munkarenddel, az oklevél megszerzéséhez 240 kredit lesz szükséges. Az oktatás magyar nyelven a magyar ajkúaknak, illetve angol nyelven a magyarul nem, vagy nem megfelelő szinten beszélők részére folyik majd. A képzettség oklevélben szereplő megnevezése ápoló és betegellátó – ápoló lesz.

A képzés – sikeres felvételi esetén – (magyar) állam által biztosított állami ösztöndíjas képzés, amely térítésmentesen vehető igénybe, de a képzés önköltséges formában is meghirdetésre kerül. Felvételikor honosítás és különbözeti nélkül elfogadható a Szerbiában szerzett érettségi bizonyítvány, azonban amennyiben a jelentkező kizárólag szerb nyelvű bizonyítvánnyal rendelkezik, a jelentkezéshez az érettségi bizonyítvány hivatalos fordítását is csatolni kell.

Jelentkezésre várhatóan 2015. december 15. – 2016. február 15. között lesz lehetőség a felvi.hu elektronikus rendszeren keresztül.

„A PTE Egészségtudományi Kara elkötelezett a magas szinten kvalifikált, modern, naprakész tudással rendelkező egészségtudományi szakemberek képzésében. Intézményünk az első a magyarországi egészségtudományi képzést végző karok közül, amely egyetemi ranggal, 6 egyetemi szakkal valamint önálló doktori iskolával is rendelkezik. Karunk eddig négy városban, Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen rendelkezett képzési központtal, idén szeptembertől a szerbiai Zombor városában is megkezdődhet az oktatás” – ismertette a képzést indító intézmény.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »