Kemény szavakat kaptak Putyinék Amerikából

  • Az amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország és Kína felborítaná a mostani világrendet, ha tudná
  • Ashton Carter kijelentette, az Egyesült Államok védelmi fejlesztései meggátolják az oroszokat és a kínaiakat törekvéseikben
  • A miniszter ázsiai körútján igyekezett megnyugtatni térségbeli szövetségeseit a kínai nyomás miatt

Az AP hírügynökség szerint valószínűleg most először használt ilyen kemény szavakat az Egyesült Államok volt hidegháborús ellenfelével szemben. „Mi nem akarunk hideg, még kevésbé forró háborút Oroszországgal, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az Egyesült Államok megvédi érdekeit, szövetségeseit, az elvi alapokon álló nemzetközi rendet és a szép jövőt, amelyre mindannyian számíthatunk. Természetesen sem Oroszország, sem Kína nem képes felborítani ezt a rendet, de próbálkozik vele” – mondta.

Kínának címezve kijelentette, hogy az Egyesült Államok folytatja azon akcióit, amelyekkel a tengerek szabad hajózhatóságát akarja demonstrálni, de semmilyen konkrét tervet nem említett. A Kína és szomszédai közötti dél-kínai-tengeri területi viták egy-két héttel ezelőtt éles vádaskodáshoz vezettek Kína és az Egyesült Államok között, miután a Pentagon hadihajót vezényelt egy olyan mesterséges sziget közelébe ezen a tengeren, amelyet Kína egy zátonyon hozott létre.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »