Új útvonalat találtak maguknak a menekültek

Migránsok egy csoportja Bosznia-Hercegovinán keresztül próbált meg Horvátországba jutni. A tíz kurd határsértőt a Plitvicei-tavak közelében tartóztatta fel a horvát rendőrség.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban közel 303 ezer migránst vettek nyilvántartásba, többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, többnyire Bapska körzetében. Keddtől a Közel-Keletről érkező bevándorlókat Sidről (Szerbia) vonattal közvetlenül Bródba (Slavonski Brod), a téliesített tranzitközpontba szállítják a horvát hatóságok, majd rövid időn belül Szlovéniába viszik tovább őket. 

A legfrissebb ljubljanai adatok szerint Szlovéniában október közepe óta 126 370 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Vasárnap 7611, hétfőre virradóra újabb 2132 migráns lépte át a horvát-szlovén határt. 

Horvátországgal és Ausztriával folyamatos az egyeztetés. A szlovén hatóságok egy helyen, Dobován engedik be a migránsokat az országba, és ugyancsak egy határátkelőn, Sentiljnél engedik ki őket. Utóbbinál egy ideiglenes vasútállomást is kialakítottak, hogy ne kelljen a migránsoknak a településen keresztül a tranzitközpontig gyalogolniuk. A vonat így közvetlenül a határhoz közeli tábor mellett áll meg. 

Reggel hat órakor valamivel több mint ötezer illegális bevándorló tartózkodott Szlovénia különböző befogadóállomásain, közülük legtöbben, 4300-an az osztrák határ melletti sentilji tranzitközpontban.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »