Menekültek: bezárták a magyarkanizsai ideiglenes befogadóközpontot

Bezárták a magyarkanizsai ideiglenes befogadóközpontot, ugyanis a Közel-Keletről érkező menekültek már nem ezen az útvonalon haladnak a Németország és a skandináv államok felé vezető útjukon.

A vásártéren felállított központ bezárásának oka az, hogy a becslések szerint az ott lévő ágyak és pokrócok sokkal fontosabbak a menekültek útvonalának más pontjain, jelenti a Tanjug.

Ivan Gerginov, a menekültügyi és migrációs biztos segédje szerint az elmúlt egy hónapban „egyáltalán nem volt szükség erre a központra, mert a menekültek megváltoztatták a Szerbián át vezető útvonalukat”. Ugyanakkor megállapították, hogy az ott lévő pokrócokra és matracokra más helyeken nagyobb szükség van.

Gerginov szavai szerint a magyarkanizsai központ egyébként is ideiglenes jellegű volt, augusztus 10-én nyílt meg, s nem húztak fel egyetlen szilárd objektumot sem, a felállított sátrak pedig szintén használhatóak máshol.

A menekültek többsége jelenleg a macedón határon keresztül érkezik Szerbiába, illetve Preševóba. Célpontjaik a nyugati államok, ahová most legtöbben a szerb–horvát határon keresztül próbálnak eljutni.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »