Már átfogja a Dunát a pozsonyi Öreg híd

Csütörtökön és pénteken beillesztették az utolsó, 22 és 45 méter hosszú folyami hídelemeket a megújuló Öreg híd konstrukciójába – tájékoztatott Monika Voleková a pozsonyi önkormányzattól. Az Új Szó összeállítását idézzük.

Hozzátette: az óvárosi oldalon még be kell fejezni a pilléreket, a ligetfali oldalon pedig még hátra van egy 75 méteres szakasz, melyet azonban már a partról építenek fel. A híd véglegesen december elejére készülhet el.  Ezzel egyidejűleg megkezdik a mesterséges sziget elbontását, melyet a szerelői munkálatok megkönnyítésére építettek a Dunán. Hátra van továbbá a járdák aszfaltozása és a 450 utcai lámpa felszerelése. A hídra vezető útszakaszokat is felújítják. „Elégedett vagyok a munkával, a kivitelező az egyezségeknek és az időbeosztásnak megfelelően halad vele. Ha ebben a tempóban haladunk tovább, az Öreg hidat átadhatjuk  a kitűzött időpontban” – nyilatkozta Pozsony polgármestere, Ivo Nesrovnal.  A projekt lezárásának hivatalos határideje december 15, ezután kezdődhet a használatbavételi eljárás. A hidat a forgalomnak várhatóan jövő januárban adják át. Az Öreg híd átadása után üzembe helyezik a Ligetfalut az Óvárossal összekötő új, 1-es számú villamosjáratot is, amely a Šafárik tér és a Bosákova utca között fog közlekedni.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »