Szlovákiába érkezik az ENSZ-főtitkár

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a hétvégén Szlovákiába látogat Andrej Kiska elnök meghívásának eleget téve – tájékoztatta a SITA hírügynökséget Peter Stano külügyi szóvivő.

Ban Ki Mun október 17-től 20-ig tartózkodik majd az országban. A hétvégét a Magas-Tátrában tölti, ahol az elnökkel, Andrej Kiskával is találkozik.  Héttfőn Pozsonyba látogat, ahol előbb a Comenius Egyetemen tart előadást a fenntartható fejlődésről, majd a parlamentben Robert Fico miniszterelnökkel és Miroslav Lajčák külügyminiszterrel együtt megnyitja az ENSZ alapíasának 70. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást.  Ezt követően a kormányfővel munkaebéden vesz részt. Az ENSZ-főtitkár az előzetes terv szerint a bősi menekülttáborba is ellátogat. Ban Ki-mun legutóbb 2008-ban járt Szlovákiában.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »