Vulkáni hamuoszlopok emelkedtek Quito mellett

Az ecuadori Biztonsági Koordinációs Minisztérium jelentése szerint a Cotopaxi vulkán – amely augusztusban 138 év elteltével ismét működésbe lépett – két kilométeres hamuoszlopot lövellt ki magából csütörtökön.

A minisztérium Twitter oldalán közölte, hogy „a sárga riasztás továbbra is érvényben marad”, és figyelmeztetett, a következő órákban hamu boríthatja be Quito déli kerületeit.

A közel 6000 méter magas hófedte Cotopaxit a világ egyik legfenyegetőbb vulkánjának tartják, mert egy esetleges kitörés a hirtelen megolvadó jégből sárlavinát indítana el, ami veszélyeztetné a környék sűrűn lakott területeit.

A The Economic Times című indiai lap internetes oldalán képgalériát készített a természeti jelenségről, amelyet ide kattintva Önök is megtekinthetnek.

Szánthó Zsuzsa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »