Ahol a tudomány és kultúra találkozik: kezdetét vette a mexikói Cervantino

A Latin-Amerika legjelentősebb kulturális eseményeként számon tartott Nemzetközi Cervantino Fesztivál (FIC) idén immár 43. alkalommal rendezik meg. Több mint 450 különböző művészeti tevékenység kerül bemutatásra a mintegy háromezer, 34 eltérő országból érkező, művész által, közel három hét leforgása alatt a mexikói Guanajuatóban.

„Jelenlegi az ország előtt álló legnagyobb kihívások közé tartozik a béke helyreállítása, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és egy megbízható igazságszolgáltatási rendszer létrehozása a korrupció megfékezése érdekében” – fogalmazott Jorge Volpi főszervező a szerdai nyitóünnepségen.

Volpi a gazdasági globalizáció és a tömeges migráció veszélyeit is kiemelte, a ’90-es évek Mexikójának bemutatásán keresztül. Majd azt is hozzátette, hogy a tudomány és a kultúra a két fő eszköze az említett probléma legyőzésének, így egy sikeres ország gondoskodik ezek színvonaláról és arról, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek.

Idén a fesztivál fő témája az „átmenet”, tehát a múlt, jelen és jövő fő gazdasági, politikai és kulturális változásai fognak megelevenedni a résztvevők előtt a tánc, zene és színjátszás színes kavalkádjában. Emellett többek között Blanca Li, spanyol számazású táncos és koreográfus legújabb, Robot című darabja is látható lesz, amely a tudomány és a kultúra találkozását szemlélteti.

Deák Alexandra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »