Három magyar párt indul a szlovák választásokon

Egyedül indul a jövő évi parlamenti választásokon a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség – erről is döntött a párt szombaton, Búcson megtartott országos kongresszusa.

Az elnökség javaslata alapján 50-50-50 jelölt kerül a listára a kelet-, a közép- és a nyugat-szlovákiai régióból, a jelöltek sorrendjéről az elnökség dönt majd. Helyet kapnak a listán olyan pártonkívüliek is, akik azonosulnak a párt programjával, ideológiájával. Konkrét nevek egyelőre nem hangzottak el. Fehér Csaba pártelnök lapunknak elmondta, hogy más szlovákiai magyar pártok nem keresték meg őket. Az önálló megmérettetést viszont nem érzi hátránynak. A párt vezetői úgy vélik, az MKDSZ támogatottsága az elmúlt hónapokban fokozatosan erősödik. Több olyan esetről is beszámoltak, amikor volt MKP-tagok léptek át az MKDSZ-be; legutóbb Mrva Olga és négy társa a pozsonyi régióból; Mrva Olga az MKP ružinovi alapszervezetének elnöke volt. Fehér szerint az MKDSZ 2016. március 5-e után megkerülhetetlen politikai erő lesz Szlovákiában.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »