Kiska: a menekültekkel emberségesen és vendégszeretően kell bánni

A szlovák elnök a Spiegel Online-nak adott nyilatkozatot. A lap szerint a politikus szolidáris nézeteivel kívülállónak számít Kelet-Európában.

Segítenünk kell azoknak az embereknek, akik kevésbé szerencsés életkörülmények közé kerültek, és ez érvényes a jelenlegi menekültválságra is – mondta Kiska a német Der Spiegel c. német lap online kiadásában.

A lap kívülállóként mutatta be a szlovák elnököt, mivel a migrációs válság során többször is szolidárisnak mutatkozott a menekültekkel. Ezzel szemben Robert Fico többször is ellenségesen nyilatkozott a témában.

„Emlékeztetni akartam, hogy az ajtók bezárása nem az egyetlen, és biztos nem a legjobb megoldás. Ezzel minden csak rosszabb lesz“ – mondta az elnök.

Arra a kérdésre, hogy nem fél-e a népszerűsége csökkenésétől, azt mondta: „a népszerűség csak akkor ér valamit, ha az ember hajlandó azt tenni, ami helyes.“

Bumm.sk

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »