Scioli: nem lesz „rendszerváltás” Argentínában

Az október 25-én tartandó argentin elnökválasztáson jelöltként induló Daniel Scioli elmondta: megválasztása esetén nem kíván átfogó rendszerváltást végrehajtani.

Buenos Aires tartomány jelenlegi kormányzója a minap azt nyilatkozta, hogy megválasztása esetén nem fog a tervei között szerepelni a jelenlegi kirchnerista rendszer teljes átalakítása, ami egyfajta válasz volt a korábbi várakozásokra, amelyek a jelenlegi elnöknőről, Cristina Fernández de Kirchnerről és elődjéről, egyben férjéről (Néstor Kirchner) elnevezett politika végét látják Scioli esetleges megválasztásában. Scioli az El Mundónak adott interjújában elmondta: „megőrzi azt, amit meg kell őrizni, változtat, amin változtatni kell”, de mindenképpen integritásra törekszik.

Úgy tartja, vannak olyan dolgok az országban, amelyek folytonosságot igényelnek, más területeken viszont változásra van szükség. Szerinte az argentin társadalom nem átfogó változást szeretne, csupán azt, hogy a kormányzat megértse az új igényeket. Scioli ennek a megvalósítására fog törekedni, amennyiben az október 25-i választásokon megszerzi a kellő szavazati többséget. Jövőre vonatkozó programját illetően elmondta azt is, hogy ha megnyeri a választásokat, csökkenteni kívánja a nyugdíjasokat terhelő ÁFA mértékét.

Gál Jolán

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »