Az EU és az USA is üzent a szeparatistáknak

Az Európai Unió és az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetei nyugtalanságuknak adtak hangot amiatt, hogy a „Luhanszki Népköztársaság” („LNR”) vezetői megtiltották a humanitárius szervezetek munkatársainak tevékenységét a megszállt területeken.

A nyilatkozat ugyancsak kitér arra, hogy valamennyi humanitárius program akadályozása Luhanszkban és Donyeckben július közepe óta veszélybe sodorja a lakosság legsérülékenyebb kategóriáinak életét, köztük gyerekekét, nőkét és idős emberekét, miután azok nem jutnak hozzá az alapvető szolgáltatásokhoz.

A nagykövetek egyúttal jelezték, hogy ezidáig 16 ezer tonna humanitárius segély célba juttatása késik, ami hárommillió emberre gyakorol komoly befolyást annak függvényében, ahogyan közeledik a tél.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, korábban az „LNR” hatóságai utasították az ENSZ valamennyi ügynökségét, hogy haladéktalanul fejezzék be tevékenységüket, és hagyják el a „köztársaságot”. Az ENSZ egyik illetékese ugyancsak aggodalmának adott hangot a nemzetközi nem kormányzati szervezetek bejegyzésével és akkreditálásával kapcsolatban a „DNR” területén.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »