Egy hét múlva hirdetnek ítéletet a székelyföldi himnuszperben

A Kovászna megyei törvényszék megtárgyalta kedden Sebastian Cucu prefektus fellebbezését a magyar himnusz éneklése miatt kiszabott bírságot érvénytelenítő alapfokú bírósági ítélet ellen, és szeptember 22-re tűzte ki a jogerős ítélet kihirdetését.

Kulcsár Terza József, a himnuszéneklésért megbüntetett Magyar Polgári Párt (MPP) Kovászna megyei szervezetének elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a prefektusi hivatal képviselője nem jelent meg a tárgyaláson. Fellebbezésében a prefektus azt kérte, hogy a törvényszék vegye figyelembe az alapfokú tárgyaláson felsorakoztatott érveit. Az MPP az alapfokú ítélet megerősítését kérte a törvényszéktől.

Az erdélyi magyar pártok háromszéki képviselőinek a korábbi felhívása nyomán mintegy hetven-nyolcvan érdeklődő jelent meg a keddi tárgyaláson, mely háromórás késéssel kezdődött.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »