Menekültügy: Fico is kiborult Brüsszel miatt

Robert Fico miniszterelnök díjazná, ha a menekültkérdésben megszűnne a moralizálás a visegrádi négyek rovására. A négy ország elutasítja a kötelező kvótákat, tudósít az Új Szó.

„Ha valakinek már a véleménye, az nem jelenti azt, hogy el kell pusztítani. Az Európai Unióban nem lehet érvényben az az alapelv, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Tiszteletben kell tartani más véleményeket is, és olyan megoldást találni, ami mindenki számára előnyös” – mondta Robert Fico a mai Juncker-beszédre reagálva.  Szlovákia azt szeretné, hogy egy ilyen komoly döntést az EU minden tagállamának konszenzusával fogadjanak el. „Az nem lehet, hogy valaki előre bejelent valamilyen keretszámot, aztán a többiek alkalmazkodjanak. Nem az Európai Bizottságnak, hanem az Európa Tanácsnak kellene dönteni, konszenzussal” – mondta Fico. A Juncker-beszédről itt, az európai parlamenti vitanapról itt olvashat.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »