A menekültkérdéssel nyit újra a szlovák parlament

A nyári szünet utáni első parlamenti ülés nyitótémája valószínűleg a menekültkérdés lesz – számolt be róla a TASR hírügynökség. Az Új Szó beszámolóját idézzük.

Peter Pellegrini házelnök szeretné, ha az ülés elején a miniszterelnök és a belügyminiszter a kormányülést követően beszámolnának az aktuális helyzetről.  Pellegrini megemlítette azt a korábban elfogadott határozatot, melyben a parlament elutasította a kötelező menekültbefogadási kvótákat, ugyanakkor kinyilvánította: Szlovákia kész segítséget nyújtani a humanitárius válság kezelésében, illetve az embercsempészet és az emberkereskedelem elleni küzdelemben is. A házelnök hozzátette: ezt az állásfoglalalást a visegrádi négyek pénteki csúcstalálkozóján is megerősítették.  Pellegrini szerint a parlamentnek nem kell új határozatot elfogadnia. Ha az Európai Bizottság újabb javaslatokkal állna addig elő, a Nemzeti Tanács tárgyalni fog róla és állást foglal – ígérte a házelnök.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »