Ukrajnában mozgósítanák a többgyermekes családapákat is

Mikola Zsuravljov, Ungvár katonai biztosa a minap azzal a javaslattal állt elő, miszerint a kelet-ukrajnai harcokban részt kellene venniük a többgyermekes családapáknak, a hívőknek, valamint a kisebb bűncselekményeket elkövető személyeknek is – közli a Goloskarpat.info.

Zsuravljov szerint ez azért lenne szükséges, mert szerinte Ukrajnának nincsenek tartalékai egy nagyobb mértékű támadási hullám visszaverésére, valamint a jelenlegi mobilizációs szabályok a békeidős törvények szerint léptek érvénybe.

A katonai biztos szerint a jelenlegi helyzet megkívánja a mozgósítási szabályzat módosítását, és ezáltal ki kellene bővíteni a toborozandó személyek körét.

Zsuravljov továbbá megjegyezte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők orvosi adatbázisa szintén felülvizsgálatra szorul, így azon személyeket is be lehetne vonni a harcokba, akik jelenleg felmentés alatt állnak kisebb betegségek miatt. Ezen kívül az olyan személyek felmentését is megszüntetné a katonai biztos, akik hitük miatt nem vehetnek részt a harcokban, mivel szerinte minden polgárnak részt kell vennie hazájuk megvédésében. Emiatt is harcolhatnak a kisebb bűncselekmények elkövetésével vádolható személyek – Zsuravljov szerint ha szeretnének részt venni az ATO területén folyó harcokban, Ukrajna nem fogja megakadályozni ebben őket.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »