Fennakadások nélkül zajlik a referendum Szlovákiában

Vasárnap Bős lakossága népszavazáson vehet részt, ahol kifejezheti támogató, vagy épp elutasító hozzáállását a minisztérium által tető alá hozott menekültbefogadásról. Az Új Szó összeállítását idézzük.

Vasárnap referendumra virradt a Dunaszerdahelyi járás egyik városa. A helyieknél heves indulatokat korbácsolt fel a Belügyminisztérium döntése, amelynek értelmében Bős területén szállásolnának el 500 illegális bevándorlót, amelyek jelenleg egy ausztriai menekülttáborban tartózkodnak. A település népszavazásban kívánja tudatni a kormánnyal a lakosok véleményét, ezért népszavazást kezdeményezett. A szavazóhelyiségek reggel 7 órakor nyitották meg kapuikat, a körülbelül 4 300 szavazásra jogosult választó előtt. A helyiek este hét óráig adhatnak választ igennel, vagy nemmel arra a kérdésre, miszerint ellenzik-e azt, hogy a város területén lévő épületekben menekülttábort hozzanak létre.

Ahhoz, hogy a referendum sikeres legyen, a választásra jogosultak több mint felének részt kell vennie a voksoláson. A népszavazás eredményét este kilenc órára ígérik.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek