Új magyar párt jelentette be alakulását

A törvényszéki és parlamenti szünidő után bejegyeztetik az új, regionális pártot, a Demokratikus Erdélyért Pártot – jelentett be mai sajtótájékoztatón Kovács István Dávid, Újvári András és Majla Csaba.

„Addig is építjük a hajót és segítségeket, új tagokat keresünk” – mondta a sajtótájékoztatón a Demokratikus Marosvásárhelyért civil szervezet vezetője, Kovács István Dávid, aki hozzátette, azáltal, hogy a civil szervezet pártot alapít, nem szűnik meg, sőt még csak át sem alakul.

Az újonnan alakuló párt jelképe egy vitorláshajó, a pártalapítók is hajóról beszéltek, amikor az alakulat céljairól, annak programjairól beszéltek. „Keretprogramunk tíz alapvető politikai elve: szabadság, család, erdélyiség, nemzet, 21. századi szabad Románia, ifjúság és kulturális politika, erdélyi régiók, médiapolitika, egészségügyi-, család- és szociálpolitika, erdélyi társadalompolitika” – hangzott el a sajtótájékoztatón, ahogy az is, hogy a DEP „kommunikációját értékeinek folyamatos hangsúlyozása mellett a higgadt reakciókészség, nyitottság, integratív szándék jellemzi”, illetve, hogy az erdélyi magyar és román politikában a verseny és az együttműködés helyes arányára és viszonyára törekszik.

A Demokratikus Erdélyért Pártot alapítói egy magyar-magyar és román-magyar romániai regionális pártnak szánják, amelynek a politikai irányvonalát az európai jobb-közép pártok családján belül alakítja.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek