A karibi államok is adósságelengedést kérhetnek

A Mercopress információi szerint az ENSZ Latin-amerikai és Karibi Gazdasági Bizottságnak (CEPAL) javaslatára a Karibi Államok Közössége (CARICOM) tagjainak gazdasági fejlődése érdekében fontolóra veszi az új adósságkönnyítési stratégia megalkotását, amelyben akár a multilaterális intézmények felé fennálló adósságának teljes elengedését is kérhetik az egyes országok.

A.J. Nicholson jamaikai külügyminiszter szerint az adósságelengedés lehetővé tenné, hogy a térség kormányai hatékonyabban válaszoljanak a társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásokra, mivel nagyobb költségvetési teret és likviditást biztosítana számukra. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a világ adósságának egy százalékát jelentő karibi részarány esetleges elengedése „nem okozna különösebb nemzetközi aggodalmat”.

Café y mate

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »