Ukrajna öt régiójában terjedhet a szeparatizmus

Ukrajnában öt olyan régió van, amelyben valós veszélyt jelenthet az oroszbarát szeparatisták eszméinek terjedése, írja az UNIAN.

Erről az 5-ös csatornának beszélt az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője, Vaszilij Hricak a 112 Ukraina híre szerint.

Ezekre az úgynevezett „forró pontokra” fokozottabban oda kell figyelnie az ukrán hatóságoknak, mert ezeken a területeken nagyobb a veszélye, hogy a Moszkva által ellenőrzött szeparatisták növelni fogják aktivitásukat, mondta az SZBU vezetője. Ez az öt régió Odessza, Harkiv, Zaporizsja, Herszon és Mikolajiv.

Hricak tegnapi, július 5-ei interjújában elmondta, hogy több razziát is tartottak az odesszai és mikolajivi régiókban. Ezek eredményeként illegálisan tartott robbanóanyagra is bukkantak a hatósági szervek.

Az SZBU vezetője hozzátette, hogy a vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy közvetett és közvetlen kapcsolat is volt a területen élő végrehajtók és az oroszbarát szeparatisták között.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »