Visszapattannak az ellenzék javaslatai

Ahogy az már megszokott gyakorlattá vált, a Smer ismét leszavazta az ellenzék által benyújtott törvénymódosítási javaslatokat, írja az Új Szó.

Kedden megkezdte utolsó ülésszakát a szlovák parlament a nyári szünet előtt. Az ellenzék most is több törvényjavaslattal állt elő, ám ezeket a Smer nem fogadta el. Peter Osuský (SaS) azt akarta elérni, hogy szüntessék meg a választások előtti kampánycsendet, illetve a kampányra költhető maximális összegek határát is. Jelenleg egy párt legfeljebb három millió eurót költhet el kampányra, elnökjelöltek esetében ez az összeg fél millió. A parlamenti képviselő szerint az ilyen szabályozások korlátozzák a szólásszabadságot.

Hasonlóan sikertelen lett Eva Horváthová (OĽaNO) próbálkozása is, aki egészségesebb iskolai büféztetést akart átültetni. Az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártkatonája azt szerette volna, hogy az iskolai büfékben valamint az automatákban a kínálat kétharmadát egészséges termékek adták volna. Hasonló elképzeléssel próbálkozott tavaly a smeres Renáta Zmajkovičová, ám Horváthová szerint az akkori törvénymódosítási javaslat rossz volt, nem támogathatta azt, ezért állt elő saját javaslattal.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek