Bill Clinton nem félti Hillaryt

Nem ártanak Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns kampányának a Clinton Alapítvány elleni támadások – vélekedett egy, a CNN hírtelevízió által vasárnap közvetített interjúban Bill Clinton volt amerikai elnök.

„Úgy gondolom, hogy ha valakit személyesen támadnak ilyen sok idővel a választás előtt, akkor félnek tőle és joggal” – nyilatkozott Clinton.

Szavai szerint a Clinton Alapítványnak nyújtott adományokkal a közelmúltig senki sem foglalkozott, és azok csak „a politikai idény kezdete után” váltak témává. Az exelnök szerint azonban az ügy nem okoz majd gondot a nejének.

„Sohasem láttam, hogy a támogatóim listáját tanulmányozta volna, nekem meg fogalmam sem volt arról, hogy kinek az üzletét vizsgálta a külügyminisztérium” – mondta.

Bill Clinton a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csoportját nagynak, de ugyanakkor „mély benyomást keltőnek” nevezte.

„Sok bennük a fiatalság, sok az energia, elég jelentősen különböznek egymástól és nem ostobák” – fogalmazott Bill Clinton, aki ugyanakkor eltréfálkozott azon, hogy a konzervatív tábor aspiránsait „nem rendítik meg a bizonyítékok”, és jobban a hisznek a javak leszivárgásának gazdaságában, mint a közbefektetésekben.

Clinton nem bocsátkozott találgatásokba arról, hogy ki fog végül hivatalos elnökjelöltként kiemelkedni a republikánus mezőnyből, csak annyit mondott, hogy a folyamat befolyásolói végül a „legmegválaszthatóbb” mellé állnak majd.

„Még ha úgy gondolnám is, hogy tudom, ki fog nyerni, valószínűleg akkor sem mondanám el” – nyilatkozott derűsen Bill Clinton.

Kitekintő / MTI

Friss hírek