Lemondott Pancsova polgármestere

A pancsovai képviselő-testület tegnapi ülésén lemondott polgármesteri tisztségéről Pavle Radanov.

A lemondást megelőzően a képviselők felmentették Predrag Patićot, a város kommunális ügyekkel megbízott tanácsosát, a Liberális Demokrata Párt (LDP) tagját a vezetékes vízzel kapcsolatos problémák miatt.

Amennyiben Radanov írásos formában is benyújtja a lemondását, megbukik a városi hatalom, amelyet a Szerb Haladó Párt (SNS), a Demokrata Párt (DS) és az LDP alkot. A polgármestert az SNS delegálta.

A leváltott Prdrag Patić a Blic napilapnak nyilatkozva azt mondta, politikai zűrzavarról van szó, nem pedig a vízzel kapcsolatos valós problémáról. „Itt már nem a víz minőségéről van szó, hanem arról, hogy átalakult a hatalom Pancsován, mert a leváltásommal az LDP kilép a hatalmi koalícióból” – fejtette ki Patić a Blic híre szerint.

Két nappal ezelőtt egyébként lemondott Milica Radovanović (DS) a pancsovai vízgazdálkodási vállalat igazgatói tisztségéről, a képviselők pedig dr. Mica Sarić Tanaskovićnak, a közegészségügyi intézet igazgatójának lemondását is követelik.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »