A tőzsde nem örül a görög kormány bátorságának

Jelentős mínuszba kerültek az athéni tőzsde részvényei péntek délelőtt arra az előző napi bejelentése, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége dolgavégezetlenül elutazott Brüsszelből, ahol a görög delegációval az adósságválság rendezéséről egyeztetett.

Gerry Rice IMF-szóvivő azt mondta, hogy „jelentős nézeteltérések vannak köztünk a legtöbb kulcsfontosságú területet illetően, és nem közeledtek egymáshoz az álláspontok az utóbbi időben”. Ugyanakkor hozzátette, hogy az IMF „nem áll fel az asztaltól”, továbbra is elkötelezett a görög adósságválság rendezése mellett.

Az IMF-szakértők visszautazását Washingtonba már az athéni tőzsde csütörtöki zárása után jelentették be, így a hír már nem tudott hatni a részvényárakra.

Pénteken azonban már nyitáskor mínuszba került az athéni börze irányadó mutatatója és a kereskedés első három órájának a végén – 11 órakor – 4 százalékos mínuszban állt az index a csütörtöki közel 8 százalékos emelkedés után.

Péntek délelőtt a legnagyobb veszteségen a banki részvények álltak, így például a National Bank of Greece és az Alpha Bank vesztesége egyaránt meghaladt a 7 százalékot.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »