Továbbra is Ponta lemondását követelik

Klaus Johannis államfő után a legnagyobb ellenzéki erő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökei is a korrupcióval gyanúsított miniszterelnök lemondását követelték.

Alina Gorghiu és Vasile Blaga vasárnapi sajtótájékoztatójukon azt hangoztatták: Victor Ponta nagyon árt az országnak azzal, hogy az ellene indult eljárás dacára tisztségben marad.

„Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a kormányfő semmibe veszi az állam intézményeit, és aláássa az ország nemzetközi hitelét” – jelentette ki Gorghiu.

Vasile Blaga azt mondta: a romániai demokrácia az 1989 utáni legválságosabb helyzetbe került Victor Ponta magatartása miatt. „Ez előzmény nélküli helyzet az Európai Unióban” – szögezte le a politikus. Közölte azt is, hogy a PNL bizalmatlansági indítványának vitája idején a PNL szimpatizánsai élőláncot alkotnak majd a parlament körül.

Mint ismert, Victor Ponta vasárnap sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy nem hajlandó lemondani tisztségéről, mert az ügyészségi eljárást politikai indíttatásúnak tartja.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »