Szíszi az állami hírtévén reklámozta Egyiptomot

Egyiptom kiváló hídfő a lábukat az afrikai piacokon megvetni kívánó befektetőknek – ezt mondta Abdel-Fattáh esz-Szíszi elnök az M1-en szombaton este sugárzott interjúban. 90 milliós lakosságával hazája a térség legnépesebb állama, de szerinte összességében Afrikában és az arab világban 1,6 milliárdos piacra léphetnek be innen a befektetők. Utalt arra, hogy a következő három-négy évtizedre hatalmas fejlődést prognosztizálnak Afrikának a szakemberek.

Magyar partnereivel nagyon közel voltak egymáshoz az álláspontok, „szinte minden témában egyet tudunk érteni, Magyarország álláspontja közelebb van az egyiptomihoz és sokkal pozitívabb Egyiptomra nézve, mint számos európai országé” – jegyezte meg az államfő.

A térség problémáit az egyes államok nem tudják meg oldani, „egy nagy nemzetközi összefogásra van szükség, amelynek része az arab világ, de része az Európai Unió is” – fogalmazott Abdel-Fattáh esz-Szíszi.

Az egyiptomi államfő szerint az utóbbi hónapokban jelentősen nőtt az európai észvételi szándék a rendezésben. Hozzátette: mindig elsődleges a békés, politikai megoldás.

MTI

Friss hírek