Eurostat: a románok jóval boldogabbak a magyaroknál

Újfajta statisztikákat közölt hétfőn az Eurostat uniós statisztikai hivatal arról, hogy mennyire elégedettek az EU lakói életükkel. Románia pontszáma az uniós átlag fölött, Magyarország jóval alatta van.

A megkérdezetteknek életük különféle területeit kellett osztályozniuk egy nullától tíz pontig terjedő skálán. Az uniós átlag 7,1 lett, ennyire elégedett az átlagos uniós polgár az életével. Romániában 7,2, Magyarországon 6,2 pontos átlag jött ki a különböző pontszámok összesítésével.

A felmérés szerint a magyaroknák csak a bolgárok érzik magukat rosszabbul az EU-ban. A horvátok 6,3 ponttal előzték be Magyarországot, a korábbi keleti blokk országaiban mindenfelé jobb az átlag: Csehországban 6,9, Észtországban és Lettországban 6,5, Litvániában 6,7, Lengyelországban 7,3, Romániában 7,2, Szlovákiában és Szlovéniában pedig 7,0.

Az EU kimagaslóan elégedett polgárai a dánok, a finnek és a svédek, ahol 8-8 pont jött ki. A legelégedetlenebbek a bolgárok, ahol az átlagpontszám mindössze 4,8.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »