Fico nagyon nem látná szívesen a menekülteket

A szlovák kormányfő szerint a napokban bejelentett menekült-kvóta rendszer tovább motiválja a menekülni vágyókat, így ez visszájára sülhet el. Robert Fico a közszolgálati rádió és televízió (RTVS) Szombati párbeszédek című műsorában elmondta, Szlovákia a júniusi szavazáson, ha lehet, blokkolni szeretné a döntést.

„Olyan érzésem van, hogy ha az unió olyan nagy országainak, mint Olaszország, Németország, Nagy-Britannia problémái vannak, akkor az hirtelen összeurópai gond. De kit érdekelnek a kisebb országok?” – tette fel a kérdést Fico. Szerinte jobb lenne, ha minden ország maga döntene, hogy hogyan szeretné segíteni a menekülteket, ő például a humanitárius segélyekben látja a megoldást, illetve támogatná, hogy orvokat küldjön ki Szlovákia azokba az országokba, ahonnan a legtöbb menekült indul útnak az EU-ba.

A bizottság 40 ezer menekült befogadását javasolja, országokra lebontva, ebből Szlovákiára 785 menekült jutna.

Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »