Szlovákia nem a legolcsóbb

A Fico-kabinet ugyan rendszeresen a lakossági energiaárak csökkenésével kérkedik, az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat szerint azonban Szlovákia még régiós összehasonlításban sem kínálja a legjobb feltételeket a fogyasztók számára.

Szlovákiában tavaly átlagosan 9,2 százalékkal csökkent a villanyenergia ára, ami ugyan látványos csökkenésnek tűnhet, Magyarország és Csehország azonban ebben is megelőzte Szlovákiát. Mindkét szomszédos országban nagyjából 10 százalékos csökkenést mértek. Míg 100 kWh villanyenergia a múlt év végén az Európai Unióban átlagosan 20,8 euróba került, Szlovákiában ez 15,2, Magyarországon pedig 11,5 euró volt. A gáz ára Szlovákiában tavaly elenyésző mértékben nőtt, Litvániában azonban 19, Magyarországon 13, Szlovéniában pedig 11 százalékkal csökkent. Szlovákiában az elmúlt év végén 100 kWh gáz átlagosan 5,2 euróba került, vagyis megközelítette a 7 eurós uniós átlagot. Romániában ezzel szemben 3,2, Magyarországon pedig 3,5 eurót fizettek ugyanennyi gázért.

Az Új Szó Online cikkét idéztük.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »