Új helyet találnának a titkosszolgálati vezetőnek

A KDH elnöke, Ján Figeľ vasárnap azt mondta, hogy a Smer munkáját gyanítja Mitrík és Crkoňová jelölése mögött, írja az Új Szó.

Az ellenzék nem tudott egységesen fellépni: míg Maroš Žilinka 60 képviselő támogatását élvezi, addig Pavol Frešo a Szlovák Titkosszolgálat volt emberét, Karol Mitríket, egy KDH-s és egy OĽaNO-s politikus pedig Henrieta Crkoňovát jelölte. „Nem furcsa, hogy valaki úgy viselkedik, mint a Smer tagja? Karol Mitríket jelölte meg Robert Fico a három lehetséges személy közül 2013 áprilisában. Pavol Frešo a múltban támogatta Žilinkát, most már nem elég jó neki. Milyen szöveg ez?” – kérdi Ján Figeľ.

A kereszténydemokraták főnöke elégedetlen Mitrík teljesítményével a Gorilla-ügy kapcsán is. „Ismételten nem vonta vissza a titoktartási kötelezettséget attól a személytől, aki segíthetne pontot tenni a nyomozás végére.” – utalt Figeľ Peter Holúbek személyére.

Rámutatott arra is, hogy a nyugati demokráciákban az a személy, aki a titkosszolgálatot vezette, nem kerül más funkcióba. „Ebben az évben lesz Mitrík 69 éves, az Állami Számvevőszék élére szóló megbízatás hét évre szól. Csak azért választunk nyugdíjast, hogy válasszunk valakit? Felszólítom Pavol Frešot, hogy vegyen részt egy beszélgetésen az ellenzék jelöltjével, Maroš Žilinkával.” – mondta Figeľ.

A Kuffa-Kvasnička jelölthöz, Henrieta Crkoňovához csak annyit fűzött hozzá, hogy az utolsó pillanatban történt jelölés mögött bizonyára a Smer áll. Figeľ szerint Crkoňová magas pozíciót töltött be az oktatásügyi tárcában a Smer jóvoltából. Megismételte, hogy amennyiben Kvasnička nem vonja vissza jelölését, kizárják őt a pártból.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »