Csak az eszét játssza a kormánypárt?

Az SaS elnöke, Richard Sulík szerint a kormánypárt csak játssza az eszét – ezt egy televíziós csatornán jelentette ki vasárnap. Minderről az Új Szó számolt be.

Richard Sulík úgy véli, hogy a Smer politikai játéka a számvevőszék elnökének megválasztása körüli felhajtás – ezzel próbálják meg elterelni a figyelmet a Váhostav-botrányról. „Fico miniszterelnök nem fog egyetérteni azzal, hogy olyan ember legyen ott, aki hatásosan és effektíven ellenőrizné a Smer lopásait. Ezért is gondolom úgy, hogy Žilinkát nem fogják megválasztani. A Smer az ellenzéknek dobott egy csontot, hogy az összevesszen rajta, ám ez nem jött be.” – vélekedett az EP-s képviselő.

A liberálisok feje úgy fogalmazott, hogy pártja ismét visszalépett, bár a jelölés joga az övék lett volna. „Azt mondtuk, hogy az ellenzéknek egységesen kell fellépnie, ezért az SaS ismét lemondott a jogáról a béke kedvéért.” – magyarázta Sulík. A tényt, hogy Pavol Frešo Karol Mitríket jelölte, kritikával illette. „Mitrík úr már azzal kizárta magát jelöltként, hogy Robert Fico megfelelőnek tartotta. Ez egy szerény embernek tönkreteheti a karrierjét. Karol Mitrík ezért vált elfogathatatlan jelöltté.” – tette hozzá.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »