Készen áll arra, hogy Vajdaság kormányát vezesse

Készen áll arra, hogy elfoglalja Vajdaság kormányfői székét, de erről pártja dönt, jelentette ki a Szerb Haladó Párt (SNS) alelnöke, Igor Mirović, hozzátéve, Bojan Pajtić tapasztalt és erős ellenfél.

“Készen állok arra, hogy betöltsem a tartományi kormányfői tisztséget, de erről majd a párt dönt. Előbb át kell ugrani az árkot, aztán azt mondani, hogy hopp… Előbb le kell győzni Pajtićot, aki tapasztalt és erős ellenfél”, mondta Mirović a TV N1-nek nyilatkozva.

A tartományi választásokról szólva Mirović elmondta, pártja nem elégedett partnereivel az újvidéki városvezetésben, s úgy értékelte, a Demokrata Párt (DS) Vajdaságban teljesen elveszítette hitelét. “Már a választási évben járunk, s a kérdés az, vajon a tartományi kormány miért nem hajlandó arra a párbeszédre, amit kezdeményeztünk a decemberben esedékes választásokkal kapcsolatban, amikor már csak négy hónap választ el bennünket a törvényes határidőtől”, mondta Mirović, hozzátéve, a DS minden szintű választáson vereséget szenvedett, s ezért az SNS elvárt tőle egy minimális politikai korrektséget. “Nem vagyunk mi szorosan a decemberhez kötve, de párbeszédet kezdeményeztünk, amire a DS-ból senki sem választolt. És ez aggodalomra ad okot”, véli Mirović, aki szerint a választások a politika megváltozását is kell hozzák, s nem csak a szereplők és a tisztségviselők cseréjét.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »