A boszniai védelmi miniszter újabb terrorfenyegetésre figyelmeztet

Újabb terrorfenyegetésről szereztek tudomást a bosznia-hercegovinai védelmi szervek – jelentette ki Dragan Mektic boszniai védelmi miniszter a hét végén.

A Nezavisne Novine című napilap internetes beszámolója szerint Mektic a Banja Luka-i ATV-ben azt mondta: egy térségbeli partnerszervtől szereztek információt egy újabb lehetséges terrortámadásról Bosznia-Hercegovina területén.

Hozzátette: ezzel az információval az ország minden biztonsági szerve nagyon komolyan foglalkozik, és mindent megtettek annak az épületnek a biztonságáért, amelyet a támadás lehetséges célpontjaként neveztek meg.

Hozzáfűzte azt is, hogy a hétfői merényletet megelőzően – amely során az északkelet-boszniai Zvornik egyik rendőrőrsét támadták meg, és egy rendőr életét vesztette – szintén voltak információi a biztonsági szerveknek egy lehetséges támadásról.

A 24 éves Nerdin Ibric hétfő este támadott meg egy rendőrőrsöt az északkelet-boszniai Zvornikban, a merényletben egy rendőr életét vesztette, kettő pedig megsebesült. A biztonsági erők végül lelőtték a támadót. A boszniai hatóságok később a merénylő három feltételezett cinkosát is őrizetbe vették.

Kitekintő / MTI

Friss hírek