Szombaton tartja tisztújító közgyűlését a VMSZ

Szombaton Magyarcsernyén tartja tisztújító közgyűlését a Vajdasági Magyar Szövetség.

Pásztor István jelenlegi párvezető az egyedüli jelölt a pártelnöki tisztségre. Ugyanakkor megválasztják majd a VMSZ Tanácsát is.

A VMSZ 51 tagú Tanácsába 114 egyén jelölte magát. A párt Tanácsából 21 tagot választanak meg a VMSZ Elnökségébe, a pártelnök pedig három tagot javasol az alelnöki tisztségekre.

Pásztor István pártelnök korábbi nyilatkozata szerint, elsősorban a mögöttük álló időszakot értékelik majd. Egyebek mellett a párt kormányhatalmi pozícióját, Szerbia eurointegrációjához való hozzájárulását, a kollektív bűnösség eltörlését kimondó kormányrendeletet és a gazdasági fejlesztéseket emelte ki, amelyek, mint mondta, mind a vajdasági magyarság érdekeit képviselik. Pásztor István reményét fejezte ki, hogy egy ütőképes és nemzetileg elkötelezett vezetése lesz a VMSZ-nek, amely ezt az érdekképviseletet hatékony módon tovább tudja vinni. Ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy ezen a közgyűlésen megváltoztatják majd a párt alapszabályát is, elsősorban annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban még hatékonyabbá tegyék a munkavégzést.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek