Amerikai segítséget kért Fico a korrupció ellen

Szlovákia hétfőn kérte az amerikaiakat, hogy vegyen részt a korrupció elleni harcban – mondta Robert Fico a tárgyalás után. Minderről az Új Szó számolt be.

A miniszterelnök, az Amerikai Egyesült Államok szlovákiai nagykövete, Theodor Sedgwick, valamint George Kent, az USA külügyminisztériumának a korrupcióval foglalkozó koordinátora hétfőn közös tárgyaláson vett részt. Fico felkérte az amerikaiakat, hogy segítség Szlovákiát a korrupció elleni harcban. A kormányfő elmondta, hogy arra nem terelődött a szó, hogy miért nem volt eddig egyetlen egy politikus sem a korrupció miatt megbüntetve.

Kent díjazta a szlovák kormány elhatározását. „A legjobb módszer annak bebizonyítására, hogy Szlovákia komolyan gondolja a korrupcióval folytatott harcot az lenne, ha megbüntetnék a korrupt köztisztviselőket, főleg a magas állami pozícióban lévőket, és azoktól elvennék az illetéktelenül szerzett tulajdonukat.” – áll a koordinátor kijelentésében. Fico e terv megvalósításának érdekében különálló parlamenti ülést is összehívna. A kormányfő szerint nyolc hónapja maradna a megvalósításra.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »