Ponta is részt vesz az RMDSZ kongresszusán

Több mint ezer résztvevő: 778 küldött, 120 meghívott, ezen kívül sajtómunkatársak és szervezők lesznek jelen az RMDSZ április 17–18-án tartandó kolozsvári kongresszusán – számolt pénteken Kovács Péter kongresszusi biztos.

Az esemény kétnapos, pénteken a meghívottak köszöntőbeszédei, Kelemen Hunor 4 éves beszámolója hangzik el, módosítják az alapszabályzatot, majd a politikai vita és a szövetségi elnök megválasztása lesz napirenden. Második nap az RMDSZ programját módosítják, kongresszusi dokumentumokat fogadnak el.

Kovács Péter beszámolója szerint a rendezvény fontos momentumát képezi a 25 éves RMDSZ évfordulója alkalmából szervezett Ezüsttulipán-díjátadó, amelyen közel 80 jelenlegi és egykori országos testületi vezetőt jutalmaznak.

„Szintén ünnepi pillanat, hogy a 12. Kongresszuson vetítjük le először az RMDSZ – 25 éve együtt dokumentumfilmet is, amely a szövetség negyedszázados történelmét eleveníti fel, emblematikus narrátorok segítségével”– hangsúlyozta a főtitkár. Hozzátette, az előző évek gyakorlatához híven dinamikus, látványos rendezvényt terveznek, amely méltán támasztja alá az Újratervezés üzenetét.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »