Antalli örökség Brüsszelben – irodanyitás Európa szívében

Antall József néhai miniszterelnök születésnapján, április 8-án megnyitotta Brüsszeli Képviseletét az Antall József Tudásközpont. A Tudásközpont brüsszeli működését Antall József özvegye, Klára asszony jelentette be Antall József mellszobrának felavatásakor 2015. március 31-én az Európai Parlament brüsszeli székházában.

A Tudásközpont Brüsszeli Képviseletének megnyitását az Antall-kormány hivatalba lépésének és Európa újraegyesítésének 25. évfordulója teszi különösen aktuálissá. A most megnyíló Képviselet munkájában aktívan kíván építeni Antall József európai integrációs politikájának örökségére, melynek az Európai Parlament Antall-épületszárnya is emléket állít. 

A Képviselet missziója, hogy Magyarországot és a kelet-közép-európai régiót előtérbe helyező szakpolitikai, kulturális és közéleti programokkal színesítse a brüsszeli kulturális és tudományos életet, illetve, hogy hozzájáruljon Magyarország és a régió felsőoktatási lehetőségeinek bővítéséhez, nemzetközi kapcsolatainak fejlődéséhez. Tevékenységébe nemzetközi tehetséggondozó program, illetve brüsszeli tanulmányutak szervezése is beletartozik. A Tudásközpont Brüsszeli Képviselete szorosan együttműködik a brüsszeli magyar diplomáciai és érdekképviseleti szervekkel, valamint a kulturális intézettel.

A Képviselet elérhetősége: [email protected]

Bajtay Máté

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »