Korrupcióval gyanúsítják Klaus Johannis egykori bizalmasát

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Klaus Johannis volt nemzetbiztonsági tanácsosa ellen. George Scutarut pénzmosásban és cszúszópénz elfogadásában való bűnrészességgel gyanúsítják. Pénteken kihallgaták, majd bírósági felügyelet alá helyezték.

Az ügyészek szerint a volt liberális képviselő ellen egy önkormányzati vezető –  a HotNews értesülései szerint Buzău megye volt tanácselnöke, Cristian Bagiu – vallomása alapján indítottak eljárást egy 2008-ban történt korrupciós bűncselekmény miatt. A szintén bűnvádi eljárás alatt lévő politikus azt állítja: egymillió euró csúszópénzt kapott egy meg nem nevezett személytől, akinek közbenjárást ígért a kommunizmus ideje alatt elkobozott buzăui ingatlanainak visszaszolgáltatásában.

Az önkormányzati vezető a DNA szerint az összegből átadott 170 ezer eurót George Scutarunak. A parlamenti képviselő a pénzt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 2008-as Buzău megyei választási kampányának finanszírozására használta fel. Az ügyészek szerint Scutaru tudta, hogy honnan származik az összeg.

Mint ismert, George Scutaru mindmáig tisztázatlan okokból mondott le az elnöki hivatalnál betöltött nemzetbiztonsági tanácsadói tisztségéről. Maga Klaus Johannis annak idején csak annyit mondott: bizalmasa személyes okokból tette meg ezt a lépést. A HotNews az államfőhoz közel álló forrásoktól úgy tudja: Scutaru azért mondott le, mert tudta, hogy a Cristian Bagiu ellen indított eljárásnak egyik gyanúsítottja lesz.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »