Menesztenék az egészségügyi minisztert

Kellő számú aláírást gyűjtött össze az ellenzék ahhoz, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtson be a jelenlegi egészségügyi miniszter ellen, írja az Új Szó.

A NOVA, az SaS és az OĽaNO kellő mennyiségű támogatót gyűjtött ahhoz össze, hogy rendkívüli parlamenti ülésen megpróbálják leváltani Viliam Čislák minisztert. Az ellenzéki politikusok aláírásait a jövő héten szándékozzák átadni Peter Pellegrini házelnöknek, aki hét napon belül köteles lesz összehívni a parlamentet.

Az ellenzék meg van győződve arról, hogy a tárcafőnök csak azért került a miniszteri székbe, hogy eltüntetesse a nyomokat a tavalyi CT-botrány körül. „A miniszter megígérte, hogy lecseréli a kórház tanácsának vezetőségét úgy, hogy oda az önkormányzat és a harmadik szektor jelöltjei bekerülhessenek. A miniszter azonban március 1-jén becsapta a lakosságot és ugyanazokat az embereket jelölte, akiket 2014 decemberében is. Figyelmen kívül hagyta Pöstyén város és az önkormányzat ajánlásait, s ismételten csak a saját embereit juttatta be.” – hangoztatta Daniel Lipšic.

„Talán csak a legnagyobb pesszimisták tételezték fel, hogy semmi eget rengető nem fog történni, de nagyon kevesen vélték úgy, hogy hátramenetbe kapcsolnak. Úgy tűnik, hogy a Smer központjából Čislák azt a parancsot kapta, hogy gondoskodjon az embeiről.” – vélte Ľubomír Galko, az SaS alelnöke.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »