Johannis ismét nekiment a parlamentnek

„A parlament nem töltheti be az igazságszolgáltatás szerepét” – írta szerda este a Facebook-oldalára Klaus Johannis.

A román államfő arra reagált, hogy a szenátus megtagadta az ügyészség kérését, és nem járult hozzá Dan Șova volt miniszter előzetes letartóztatásához. „Nem hagyhatom szó nélkül, hogy a parlament ismét az igazságszolgáltatás útjába állt. Jogállamban a törvény előtt mindenki egyenlő” – fogalmazott az államfő.

Mint ismert, Dan Șova azért nem fog rács mögé kerülni, mert az ügyészség kéréséről szóló szavazáskor nem gyűlt össze az ügyészek kérésének jóváhagyásához szükséges 89 (a szenátorok fele plusz egy) szavazat: vizsgálati fogságba helyezését 79-en támogatták, 67-en ellenezték, 5 szavazat érvénytelen volt.

Klaus Johannisból hasonló reakciót váltott ki az is, amikor a szenátus nem vonta meg Varujan Vosganian volt miniszter mentelmi jogát sem. Az államfő ingerültségét növelte, hogy az örmény szenátor annak a Nemzeti Liberális Pártnak a tagja, amelynek Johannis az államfőjelöltje volt.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »