Új párt alakulhat Szlovákiában

Új mozgalmat alapít Somogyi Szilárd, az SaS volt parlamenti képviselője. A célokat és a munkatársak nevét a következő napokban kívánja bejelenteni. Somogyi 2012-től többször is jelezte, hogy pártalapításon gondolkodik, általában egy baloldali magyar vagy dél-szlovákiai szlovák–magyar párt létrehozását vizionálta. Ám mindeddig elmaradt az alapítás, írja az Új Szó.

Az új mozgalom politikai jellegű lenne, munkaneve Mi Magunk Új Párt Mozgalom lesz. Somogyi erről először a hétvégén megjelent Propagand nevű, a Dunaszerdahelyi járásban terjesztett reklámújságban írt vezércikkében. „Voltak itt már jobb- és baloldali, liberális, keresztény és nacionalista pártok. Mindegyik csak azt nézte, hogyan tömhetné tele a saját és a szponzoraik zsebét. A legfőbb ideje, hogy Mi Magunk az Új Párt Mozgalom igazi, rátermett, egyszerű népi jelöltjein keresztül oldjuk meg ezeket a kérdéseket” – írta a volt képviselő.

Somogyi megkeresésünkre azt mondta, nem pártot akarnak alapítani, ám nem zárta ki, hogy idővel párttá alakulna a mozgalom. Kérdésünkre, hogy indulnának-e a 2016-os parlamenti választáson, azt mondta: nagyon szívesen. „Ha a visszajelzések pozitívak lesznek. A politikai gondolatok megvalósítása a mandátumon keresztül történik, mandátumot pedig a választáson lehet szerezni” – tette hozzá a volt képviselő, aki nem zárta ki, hogy más párt listáján mérettetné meg magát egy év múlva.

Somogyi elmondása szerint nem magyar, pontosabban nem etnikai jellegű, hanem regionális, dél-szlovákiai mozgalmat kíván létrehozni. Az exképviselő azt nem részletezte, kikkel indítja kezdeményezését. „Amkor elkezdtem az egykori pártom számára nem nagyon vállalható módon nyilatkozni, akkor nagyon sok ember jelezte a szimpátiáját. Ebből a körből megmaradt egy szűk csoport, amely egyáltalán nem titkos kör, viszont egy pár napig még megmaradnék én, aki a nyilvánosság előtt fellép” – tette hozzá Somogyi Szilárd.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »