Gyerek terroristát ismertek fel volt osztálytársai

Nem kizárt, hogy a 12 éves gyerek volt, aki egy videofelvétel tanúsága szerint agyonlőtt egy állítólagos kémet.

A tisztségviselő nem erősítette meg azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a 12 év körüli gyerek Sabri Essid mostohafia lenne. Essid a 2012-es dél-franciaországi merényletek elkövetőjének, Mohamed Merahnak a mostohatestvére. Ugyanakkor a tankerületi főigazgató szerint egy olyan gyerekről van szó, aki 2014 márciusában otthagyta addigi, toulouse-i iskoláját. Márpedig Essid tavaly áprilisban utazott el Szíriába feleségével, annak 12 éves fiával, húsz hónapos ikerpár lányaikkal, valamint néhány hónapos kisfiúkkal.

Az IÁ által kedden az internetre feltöltött több mint tízperces felvételen egy földön térdeplő, narancsszínű kezeslábast viselő férfit egy gyerek lőtt tarkón. Egy idősebb dzsihadista a kivégzést megelőzően Mohamed Szaíd Iszmáil Muszallam néven mutatta be a foglyot, aki szerintük a Moszadnak, az izraeli titkosszolgálatnak kémkedett. A franciául beszélő terrorista felidézte a közelmúltban Franciaországban zsidók ellen végrehajtott támadásokat, majd izraeli célpontok elleni támadásokat helyezett kilátásba, és kijelentette, hogy az Iszlám Állam meg fogja hódítani Jeruzsálemet.

A párizsi ügyészség csütörtökön eljárást indított a szélsőségesek által végrehajtott legutóbbi lefejezéssel kapcsolatban, miután azt feltételezhetően francia állampolgárok követték el.

MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »