Mégis bíróság elé áll a volt miniszter

Mégiscsak bíróság elé kell állnia Szigeti László volt oktatásügyi miniszternek, az MKP politikusának – adta hírül szerdán a TASR hírügynökség. Minderről az Új Szó számolt be. 

A rendőrség és az ügyészség szerint felelős lehet azért, hogy a szaktárca által tornaterem felújítására nyújtott dotációt egy magáncég termeinek a karbantartására, javítására fordították.  A Pozsonyi III. Járásbíróság egyszer már elutasította az exminiszter elleni vádemelési javaslatot. Az ügyirat számozásában hibát találtak, és állítólag minisztériumi iratok is hiányoztak a dokumentációból. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a nyomozati anyagot nem terjesztették a vádlott és védője elé, hogy megismerkedhessen a nyomozás eredményével, ahogyan arról az igazságügyi minisztérium vonatkozó hirdetménye rendelkezik.  A gyanú szerint Szigeti oktatási miniszterként 2006-ban, öt hónapos oktatási minisztersége idején három és félmillió koronás (116 ezer euró) támogatáshoz juttatta Nemesócsa községet, noha tudta, a falu nem jogosult rá. A falunak a pénzt a rossz állapotban levő tornaterem rekonstrukciójára kellett volna fordítani. Ehelyett egy magáncég csarnokát újították fel belőle.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »