Iszlám Állam: Amerikai merénylő robbantotta fel magát Irakban

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet állítása szerint egy amerikai állampolgár öngyilkos merényletet követett el iraki kormányerők ellen Szamarra városának közelében kedden, a támadásban több tucatnyian meghaltak és megsebesültek.

Az öngyilkos merénylő robbanóanyagokkal teli teherautójával nekihajtott az iraki hadsereg és szövetséges milíciák csoportosulásának – állította az al-Bajáni rádió, amelyet az IÁ működtet.

Az Iszlám Állammal szimpatizáló közösségi oldalak ugyancsak beszámoltak a merényletről, amely az iraki Szaláheddín tartományban történt. Az IÁ hívei az állítólagos merénylő, egy fekete álarcos fiatal férfi fényképét is közzétették az interneten.

Más források nem erősítették meg a támadást.

Az iraki kormányerők és szövetségeseik hétfőn átfogó offenzívát indítottak, hogy visszafoglalják az iraki Tikrít városát a dzsihadistáktól. A hadsereg kezén lévő, a Tikríttől mintegy hatvan kilométerre délre fekvő Szamarrában a hadművelet megindítását megelőzően összevonták a kormánycsapatokat.

A hadsereg arról számolt be, hogy hatalmas nehézségekbe ütközik csapataik előrenyomulása, ugyanis a dzsihadisták a gerillaharc taktikáit alkalmazzák, egyebek mellett orvlövészeket és pokolgépeket használnak.

Az Iszlám Állam, amely tavaly nyáron indított villámhadjárata során jelentős területeket foglalt el Irakban és a szomszédos Szíriában, gyakran alkalmaz külföldi harcosokat öngyilkos merényletek végrehajtására.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »