Egyre családiasabb a hangulat a megyeházán

Egyre családiasabb légkör uralkodik Besztercebánya megye hivatalában és a megye által felügyelt cégekben. Marian Kotleba megyefőnök két fivére után feleségének is talált állást, írja az Új Szó.

„Február 16-tól Frederika Kotlebová tölti be a Besztercebányai Regionális Közútkezelő Vállalat referensi posztját, hozzá fordulhatnak a lakosok, ha társadalomellenes tevékenységet szeretnének bejelenteni” – tájékoztatott a megyei hivatal sajtó osztálya. Vladimír Gürtler a megyei hivatal szóvivője nem árulta el, mi az új referens pontos munkatöltete, ahogyan azt sem, hogy egy már korábban létező, vagy újonnan kialakított pozícióról van-e szó. Azt sem tudni, hogy a posztot versenypályázattal töltötték-e be.

Pavol Nechala, a Transparency International Slovensko munkatársa a Markíza televíziónak elmondta, a hatályos jogszabályok értelmében minden olyan vállalat, mely több mint 50 alkalmazottat foglalkoztat, köteles megbízni valakit ezzel a feladattal. Viszont nem indokolt egy új pozíció kialakítása. Lapértesülések szerint Frederika Kotlebová mindössze 19 éves, a Losonci Pedagógiai és Szociális Akadémián érettségizett, Marian Kotlebával tavaly kötött házasságot. Új pozíciójából kifolyólag ő fogja összegyűjteni és megvizsgálni a megye alkalmazottainak panaszait. Neki kell majd megvizsgálni az olyan bejelentést is, mely a férjére vonatkozik. Gürtler szerint a megyefőnök a hét végén pontos tájékoztatást ad az ügyben.

Nem Frederika az egyetlen családtag, akinek Marian Kotleba jó állást talált a megyei hivatalban. A megyefőnök egyik fivére, Martin Kotleba a Besztercebányai Regionális Közútkezelő Vállalat befektetési és vagyonjogi osztályának igazgatói posztját tölti be. Másik fivére, Marek Kotleba pedig a megyei hivatal belső ügyeiért felelős szakreferense. A hivatal és a hozzátartozó vállalatok előkelő vezető pozíciót a családtagok és rokonok mellett a Mi Szlovákiánkért Néppárt (ĽSNS) szimpatizánsai töltik be. Többségük versenypályázat nélkül foglalta el a posztokat. Távozott viszont a megyei hivatalból Marian Kotleba barátja és jobbkeze Miroslav Belička. Felmondását még decemberben benyújtotta, már nem szerepel a regionális közútkezelő vállalat felügyelő bizottságában sem.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »