Utolsó nagy rohamra készülnek a felkelők

A minszki megállapodások ellenére tovább folytatódnak a harcok a tűzszünet előtti napokban. Az ukrán védelmi minisztérium szerint tízezer orosz katona támogathatja a szeparatistákat Kelet-Ukrajnában.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint a kelet-ukrajnai szakadárok a február 15-i tűzszünet kezdetéig elfoglalnák Debalcevo és Mariupol városát – nyilatkozta Piotr Mehed védelmi miniszterhelyettes egy pénteki sajtótájékoztatón.

„Ha figyelembe vesszük, hogy a megállapodás szerint február 15-én 00:00-kor kell felfüggeszteni a harcokat, akkor ezek alapján információink szerint az oroszpárti terrorista csapatok azt a parancsot kaphatták, hogy elfoglalják Debalcevót és Mariupolt” – nyilatkozta a miniszterhelyettes. A védelmi minisztérium álláspontja szerint a tűzszünet kezdetéig további harcok várhatók.

Mehed szerint továbbra is orosz támogatást élveznek a szakadár kelet-ukrajnai csapatok. „Fegyverekkel és katonai erővel támogatják a terroristákat. Jelenleg megközelítőleg tízezer orosz katona lehet Ukrajna területén”.

Ackermann Sándor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »