Magyar-szerb védelmi együttműködésről tárgyaltak Belgrádban

A magyar és a szerb védelmi tárca közötti együttműködési lehetőségekről, valamint az aktuális biztonságpolitikai kérdésekről tárgyalt csütörtökön Belgrádban Hende Csaba honvédelmi miniszter és szerb kollégája Bratislav Gasic.

Magyarország számára kiemelkedően fontos a Szerbiához fűződő kapcsolat, és ezt az elmúlt időszak igencsak megszaporodott felső szintű találkozói is jól mutatják – emelte ki Hende Csaba a megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy „a Nyugat-Balkán stabilizációs folyamata összességében pozitív irányba halad, de nem visszafordíthatatlan. Vannak a térségben olyan országok, amelyek nagyon komoly kihívásokkal néznek szembe. Meggyőződésünk, hogy a hosszú távú megoldást az euroatlanti integráció jelenti”.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »