ENSZ-megbízott: nincs „B terv” az ebola ellen

Az ebola ellen nincs „B terv”, a vírust le kell győzni – ezt mondta Iszmáil Uld Sejk Ahmed, a kór elleni küzdelemre létrehozott ENSZ-misszió új vezetője, amikor a ghánai fővárosba érkezett. A járványnak már több mint 7900 halottja van Nyugat-Afrikában.

A mauritániai Sejk Ahmedet december elején nevezte ki a misszió élére Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára az amerikai Anthony Banbury utódjául. Az új megbízott szombaton érkezett Accrába, a misszió központjába, hogy átvegye hivatalát.

„Addig kell folytatnunk (a küzdelmet), amíg egyetlen eset is van, mert egy eset is több a kelleténél. Igen kemény munka vár ránk, de valóban nincs más választásunk” – mondta Ahmed.

A misszióvezető jövő héten a fő érintett országokba, Libériába és Sierra Leonéba, majd Guineába utazik – olvasható a közleményben. A három nyugat-afrikai országban eddig több mint 20 200 esetet regisztráltak.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »