Égtek karácsonykor a telefonvolanak

Szlovákiában tovább nőtt a karácsonyi telefonálás és üzenetküldés. A szolgáltatók adatai szerint december 24-én majdnem 13 millió hívást bonyolítottunk le, az SMS-ek száma meghaladta a 34,8 milliót, és idén először lépte át az egymilliós határt az elküldött MMS-ek száma.

Az Orange adatai szerint idén rekordszámú multimédiás üzenetet küldtek az ügyfelek, ugyanakkor csökkent az SMS-ek és a kimenő hívások száma – tájékoztatta lapunkat Alexandra Piskunová. Az Orange szerint a csökkenés mögött a mobilinternet egyre nagyobb térnyerése áll, mind többen használják ugyanis a mobilinternetet kommunikációra, üzenetküldésre. Ezt bizonyítja az is, hogy 41 százalékkal nagyobb volt a szolgáltató adatforgalma, mint egy évvel ezelőtt. Idén, december 24-én 31 066 GB adatot osztottak meg az Orange ügyfelei, ennek tizedét már a legmodernebb LTE-hálózaton.

Az O2 karácsonyi statisztikái is növekedésről árulkodnak. Martina Jamrichovától, a szolgáltató szóvivőjétől megtudtuk, az O2 ügyfelei csaknem 80 ezerrel több MMS-t és 700 ezerrel több SMS-t küldtek, a hívások száma pedig 450 ezerrel volt több, mint egy évvel ezelőtt. Az O2 ügyfelei a hívásokra a 10–11 óra közötti időintervallumot részesítették előnyben, ebben a sávban 450 ezer hívást bonyolítottak le az ügyfelek. Az MMS-nél a 11–12 órás idősáv volt a legforgalmasabb, ekkor 22 199 multimédiás üzenetet küldtek az ügyfelek, SMS szempontjából pedig a 13–14 óra volt a legnépszerűbb, ekkor az ügyfelek 973 847 alkalommal nyomták meg az üzenetküldés gombot.

A Telekomnál is nőtt mindhárom adat, az ügyfelek többet telefonáltak, SMS-eztek, MMS-eztek. Martin Vidan szóvivőtől megtudtuk, a szolgáltató ügyfelei voltak a legaktívabbak a kimenő hívások tekintetében. A hívások számának növekedése 111 ezres volt, SMS-ből 370 ezerrel, MMS-ből pedig 15 ezerrel küldtek többet idén a cég ügyfelei. A szolgáltató tájékoztatása szerint a legtöbb szöveges üzenetet 12 és 13 óra között küldték, ekkor több mint egymillió SMS-t írtak.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »