Bica-ügy: kiderült Markó Attila képviselő „bűne”

Az ügyészek szerint Markó Attila azzal járult hozzá a Bica-ügyben elkövetett hatalmas csaláshoz, hogy nem vett részt a kárpótlási bizottságról szóló bizottság ülésén, de „az 50 százalékos bizottsági üléspénzt bezsebelte”.

Ez a volt főügyész elleni vádiratból derül ki, amelynek részleteit a Magyarországon tartózkodó politikus nyilvánosságra hozta a Facebook-oldalán. Mint ismeretes, korábban a képviselő letartóztatását az ügyészség kérésére jóváhagyta a parlament, ám – a Bica-ügy többi gyanúsítottjától eltérően – nem emeltek vádat ellene.

Markó Attila korábban az ellene szóló vádak ejtését kérte, ám – mint írta Facebook-oldalán – még mindig nem kapott választ. Pedig szerint a Bica-ügy vádirata is bizonyítja, hogy ügyészi visszaélések áldozata lett.

A dokumentumot kommentálva leszögezte: először is az üléspénz nem 50, hanem mindössze egy százalékos. Ám az összeget nem azért kapta, mert részt vett azon a bizottsági ülésen, amely a kárpótlási csalást szentesítette, hiszen azon az ülésen nem is volt ott. „Az egyházi ingatlanbizottság üléséért kaptam azt a rengeteg 41 lejt, amely ugyanabban a hónapban, tehát 2011. március 24-én ülésezett, és azon részt is vettem” – pontosított a politikus.

Markó emlékeztetett:  a vád kulcsa, hogy a bizottság meghozott egy döntést, ami állítólag téves. „Ennek tükrében kérdem, hogy üléspénztől függetlenül is mióta követek el bűncselekményt azzal, ha azon az ülésen és abban a döntésben, amely a vád lényegét, központi fogalmi elemét képezi, ÉN NEM VAGYOK JELEN?” – fogalmazott a képviselő.

Végezetül a politikus leszögezte: akár szándékosan, akár hanyagságból történt mindez, ilyen jogellenes magatartást jogállamban korrupcióellenes főügyész-helyettes nem tanúsíthat.

Kitekintő / Maszol.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »